Nico Rosberg wist dat Daniel Ricciardo in de laatste ronden van de Grand Prix van Singapore nog flink dichterbij zou komen. De Duitser hield stand en pakte zijn derde zege op rij.

In tegenstelling tot Ricciardo reed Rosberg de race uit op een tweestopstrategie. Dat zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur in de laatste vijftien ronden op versere banden een gat van bijna twintig seconden dicht reed. Aan de finish had Rosberg nog slechts een halve seconde voorsprong.

Eigenlijk had Rosberg ook een derde pitstop willen maken, maar dat ging niet. “Ik zat in het verkeer en daardoor reed ik een langzame ronde”, vertelt de Mercedes-coureur. “We konden niet naar binnen komen, want dan had Daniel me ingehaald. We wisten dat het krap zou gaan worden, maar het kwam goed. Ik ben heel blij.”

Op de limiet
In de openingsfase van de race kreeg Rosberg net als teamgenoot Lewis Hamilton over de boordradio te horen dat hij goed op de remmen van zijn Mercedes moest passen. Pas tijdens de laatste ronden, met de druk van Ricciardo er vol op, durfde het team hem toestemming geven voluit te rijden.

“De hele auto zat op de limiet, dat is altijd zo in Singapore”, zegt Rosberg. “Des te meer bevredigend om dan de race te winnen. Het was een geweldig weekend. Gisteren al met de pole, en vandaag met een geweldige auto in de race.”

Dankzij zijn zege gaat Rosberg voor het eerst sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië weer aan de leiding van het WK. Zijn voorsprong op Hamilton bedraagt acht punten. Rosberg zegt zich er niet mee bezig te houden. “Ik ben gewoon blij met de overwinning vandaag.”