Mercedes-coureur Nico Rosberg zinspeelt erop komende zondag voor het derde jaar op rij de Grand Prix van Monaco, zijn thuisrace, te winnen. Teamgenoot Lewis Hamilton wil zich ondertussen herpakken na een minder weekend in Spanje.

Rosberg won in 2013 en 2014 in het Prinsdom, waar hij ook is opgegroeid. Aangezien hij zo’n twee weken geleden de Grand Prix van Spanje op zijn naam schreef en daarmee zijn eerste overwinning van 2015 pakte, hoopt Rosberg deze beide – zeer verschillende – reeksen door te zetten.

“Ik had een perfect weekend in Spanje en voor mij persoonlijk was het goed om mijn achterstand op Lewis in het kampioenschap wat te verkleinen. De auto voelde – ook tijdens de test erna – goed aan, dus ik voel me lekker en ben helemaal klaar voor de volgende race”, vertelt Rosberg.

“Als alles gaat zoals het hoort, kan het in Monaco wederom een goed weekend voor me worden. Ik heb er veel vertrouwen in”, aldus Rosberg, die zijn wens om zijn derde Monaco-zege te pakken – en zijn tiende in de Formule 1 in totaal – nét niet letterlijk uitspreekt.

Hamilton
Teamgenoot Hamilton geeft toe dat hij in Barcelona niet zijn beste weekend had en wil zich herpakken. “De tweede plek aldaar was schadebeperking, maar ik richt me nu vol op Monaco. Ik heb er – net als in Spanje – niet altijd even veel geluk gehad, maar ik wil niet in het verleden blijven hangen of me aan voorspellingen wagen. Ik ga er zoals altijd het beste van maken en alles geven met de fantastische auto die we hebben.”

Wolff
Teambaas Toto Wolff denkt net als zijn coureurs dat het wel eens een goed weekend kan worden voor de Duits-Engelse formatie, vooral omdat de Mercedes W06 erg sterk was in de trage en bochtige sector van het circuit in Barcelona, wat een goed voorteken is voor de race in Monte Carlo.

“We reizen dan ook optimistisch gestemd richting Monaco, maar het heeft geen zin om te speculeren over hoe we het in verhouding tot onze rivalen gaan doen”, waarschuwt Wolff. “In de Formule 1 moet je elk beetje terreinwist echt verdienen en daarnaast kunnen de rollen – zeker in Monaco – omgedraaid zijn voor je er erg in hebt. Het zal dus gewoon een uitdagend weekend voor het hele team worden.”

Foto: Rosberg, voor Hamilton, in 2014 in Monaco.