Alexander Rossi is er ook in Japan in geslaagd zijn teamgenoot Will Stevens te verslaan. Hij werd daarbij geholpen door een heftige schuiver van de Engelsman.

Will Stevens had bij de start nog wel het voordeel van de betere startpositie, en hoewel hij naar eigen zeggen de race onder controle had, wierp een heftige spin hem terug toch achter teamgenoot Alexander Rossi. “Het mag dan ook duidelijk zijn dat ik teleurgesteld ben met het resultaat vandaag”, aldus Stevens die ook nog een tijdstraf in moest lossen voor het overschrijden van de maximum snelheid in de pits.

“Mijn snelheid was het hele weekend goed, dus het is jammer dat ik het weekend door een schuiver en een straf niet in stijl af weet te ronden. Ik hoop dat ik de snelheid die ik dit weekend liet zien mee kan nemen naar Rusland. Ik mag dan niet helemaal te spreken zijn over mijn eigen optreden vandaag, maar als team hebben we het volgens mij prima gedaan.”

Rossi
Dat ‘prima’ resultaat had nog bijna in rook op kunnen gaan op het moment dat Stevens spinde en Alexander Rossi hem slechts ternauwernood wist te ontwijken. “Dat moet er voor het publiek bijna net zo angstaanjagend hebben uitgezien als voor mij vanuit de cockpit”, aldus de nieuweling. “Mijn hart zat even in mijn keel, maar het liep allemaal goed af.”

“Het was een zware race, maar ik ben blij met het resultaat”, vervolgt Rossi. “Ik had het moeilijk tijdens de eerste stint, maar na de eerste stop had ik een lekker tempo te pakken en dat bracht me tot vlak achter Will, tot het moment dat hij spinde.”