Haas Formula verschijnt pas in 2016 op de grid, maar Marussia’s Amerikaanse testrijder Alexander Rossi heeft al een lijntje uitgegooid naar de toekomstige Formule 1-renstal uit zijn thuisland.

Teameigenaar Gene Haas liet bij het openbaar maken van zijn Formule 1-plannen al weten idealiter een Amerikaan in één van zijn auto’s te zetten en Rossi – die onlangs onderdak als testrijder vond bij Marussia, na die functie eerder bij Caterham te hebben vervuld – heeft zich zowel openlijk als achter de schermen al aangeboden bij de potentiële renstal uit de Verenigde Staten van Amerika.

“Ik heb uiteraard al met Haas gesproken”, vertelt Rossi aan Crash.net, waarbij hij zich lovend uitlaat over het Formule 1-project van zijn landgenoot: “Het is een interessante onderneming en ik heb veel respect voor Gene’s passie en toewijding om de Formule 1 te betreden.”

“Gene doet bovendien zijn best de Formule 1 dichter bij de Amerikanen te brengen. De interesse neemt elk jaar al toe, maar het zal zeker helpen om een Amerikaans team te hebben, en al helemaal als dat gerund wordt door iemand die zo bekend en succesvol is als Gene.”

“Het ultieme is volgens mij echter om daarnaast ook een Amerikaanse coureur in de Formule 1 te hebben waar de fans achter kunnen staan, en ik heb er nooit een geheim van gemaakt een racezitje te ambiëren. Dat is waar ik naartoe werk en ik twijfel er niet aan dat ik er klaar voor zal zijn en het goed zal doen voor Haas, mochten ze me de kans geven bij ze in te stappen”, aldus Rossi.