De eerste Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort in 35 jaar is zeer populair. Er zijn meer dan een miljoen kaarten aangevraagd voor de Dutch Grand Prix, volgens sportief directeur Jan Lammers.

”We wisten dat het populair was, maar meer dan een miljoen kaarten is onvoorstelbaar”, aldus Lammers. ”We hadden de zondag wel zes keer kunnen uitverkopen. Dat we de Grand Prix terughalen naar Nederland wordt hiermee gerechtvaardigd.”

Lees ook: Lammers: ‘Zandvoort verwacht geen grote verrassingen in aanloop naar GP’

De dagelijkse capaciteit voor de drie dagen is volgens de organisatie 105.000 mensen. Door de enorme aanvraag wordt nu gekeken of deze omhoog geschroefd kan worden. ”We willen zoveel mogelijk mensen een plezier doen, maar het moet voor iedereen wel aangenaam blijven”, zegt de sportief directeur.

Namens de organisatie vertelt een woordvoerder dat daarbij inderdaad wordt gekeken of er ‘speelruimte’ is om meer mensen te accommoderen. “We kijken daarbij ook met de gemeente, FIA en FOM wat mogelijk is, er zijn veel partijen bij betrokken en het moet natuurlijk ook niet ten koste gaan van de kwaliteit van het evenement.”

Loterij
Voor de Grand Prix van Nederland is een speciaal systeem geïntroduceerd om aan tickets te komen. Mensen moesten tickets aanvragen, welke via loting verdeeld gaan worden. Volgens de organisatie hebben meer dan 250.000 mensen zich geregistreerd en kaarten aangevraagd. Per inschrijving kunnen maximaal zes kaarten aangevraagd worden. “Je komt dus op plusminus vier kaarten per aanvrager, grofweg.”

Op dinsdag krijgt iedereen die tickets heeft aangevraagd een e-mail. Daarin staat dan of de aangevraagde tickets toegewezen zijn of niet. Als deze toegewezen zijn, moeten de tickets via een betaal-link binnen vijf dagen betaald worden. Volgens Lammers is het dan nog een mogelijkheid dat er tickets vrijkomen: ”Aanvragen is één ding, betalen weer een ander.”

Lees ook: Zandvoort passeert huisarchitect Tilke ten faveure van Dromo Circuit Design