George Russell maakt zich zorgen over het verkeer tijdens de kwalificatie, waar ‘zeker een crash gaat gebeuren’. De Brit weet niet hoe de FIA kan voorkomen dat het een herhaling wordt van vorig jaar, al weet hij wel: “Het vereist gewoon wat gezond verstand.”

Gisteren kregen we al een aantal keren een flashback te zien van Q3 van afgelopen jaar, toen de coureurs allemaal dicht op elkaar bleven rijden voor die belangrijke slipstream op Monza. Het zorgde er echter voor dat slechts twee van de tien coureurs toen nog een rondetijd kon noteren. Ook dit jaar verwachten meerdere coureurs dat er files zullen ontstaan, al waarschuwt Russell dat het wel eens zou kunnen leiden tot een crash.

Lees ook: Hamilton voorspelt ‘nachtmerrie’ door fileleed in de kwalificatie

“Het gaat een nachtmerrie worden”, zegt Russell. “Ik weet niet of de FIA er wat aan kan doen maar het wordt een beetje belachelijk en behoorlijk gevaarlijk. Je hebt auto’s achter je die je willen inhalen, auto’s voor je die langzaam rijden zodat jij ze kan inhalen dus dan kijk je in de spiegels om te zien waar ze zijn.”

Lees ook: FIA gaat extra opletten op hinderen en onnodig langzaam rijden

“Er gaat zeker een crash gebeuren”, zo waarschuwt de Williams-coureur. “Maar zoals ik al zei, ik weet niet wat ze kunnen doen en ik weet zeker dat we het erover zullen hebben in de drivers’ briefing. Ik denk dat het gewoon wat gezond verstand vereist”, concludeert de Brit.

Foto: Motorsport Images