De FIA doet er alles aan om een herhaling van de kwalificatie van vorig jaar te voorkomen. Michael Masi, de race director, heeft naar alle teams een bericht gestuurd dat de FIA harder gaat ingrijpen op hinderen van andere coureurs en onnodig langzaam rijden.

Vorig jaar ging het in Q3 helemaal mis. Aangezien je op Monza een goede slipstream wil hebben van de auto voor je, wachtte iedereen tot het laatste moment af om naar buiten te gaan om de snelle ronde te beginnen. Er werden diverse spelletjes gespeeld. Mercedes ging zogenaamd proefstarts doen, Nico Hülkenberg stak de eerste chicane af en Lance Stroll vertraagde om ervoor te zorgen dat Hülkenberg weer voor hem zou komen op de baan. Het gevolg was dat uiteindelijk alleen polesitter Charles Leclerc en Carlos Sainz een vliegende ronde konden beginnen. Alle andere coureurs haalden de vlag niet.

Lees ook: Binotto: ‘Moeten Ferrari’s technische reorganisatie de tijd geven’

Om deze farce te voorkomen herinnert Michael Masi ieder team aan artikel 27.4. “Als je van links naar rechts gaat over de baan en je hindert daarbij een andere auto dan word je mogelijk op het matje geroepen bij de stewards”, zegt het bericht van de wedstrijdleiding.  Daarnaast gaan de stewards extra goed letten op onnodig langzaam rijden in outlaps.

Lees ook: Nieuwe naam voor Renault F1 Team? Abiteboul moet strategie creëren om Alpine te promoten

Foto: Motorsport Images