George Russell heeft zijn excuses aangeboden voor de manier waarop hij reageerde na het grote ongeluk met Valtteri Bottas tijdens de GP van Emilia Romagna.

“Gisteren was geen dag om trots op te zijn”, zegt Russell op zijn social media kanalen. “Ik weet dat ik de hele situatie beter had moeten verwerken.” Russell liep direct na het ongeluk naar de auto van Bottas toe en vroeg hem ‘of hij ons allebei wilde vermoorden’, waarna hij de Fin een tik op de helm gaf.

Lees ook: ‘Vroeg of laat komt het tot een crash met Verstappen en Hamilton’

“Emoties kunnen hoog oplopen en gisteren namen die van mij de overhand”, verklaart Russell. “Wanneer punten zoveel betekenen als ze voor ons doen op het moment, neem je soms risico’s. Deze keer werkte dat niet en daar moet ik mijn verantwoordelijkheid voor nemen.”

Photo: Hasan Bratic/dpa Photo via Newscom

Russell heeft duidelijk spijt van zijn manier van handelen. “Ik bied mijn excuses aan aan Valtteri, het team en alle anderen die door mij teleurgesteld zijn”, zegt de Brit. “Dit is niet wie ik ben. Ik verwacht meer van mezelf, zoals ik ook weet dat anderen meer van mij verwachten.”

Lees ook: F1-topman Ross Brawn: ‘Dit kan een gouden jaar worden’

Sinds 2017 maakt Russell deel uit van het Mercedes junior programma. Hij is kandidaat om Lewis Hamilton of Valtteri Bottas zo vroeg als 2022 al op te volgen bij de Duitse renstal. De Formule 2 kampioen van 2018 denkt niet dat de crash met Bottas veel negatieve gevolgen gaat hebben voor zijn relatie met Mercedes. “Het gaat de relatie niet schaden. Ik heb al met ze gesproken en beide kanten worden begrepen.”