George Russell heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de tweede testdag in Bahrein. Hij doet dat niet in zijn Williams, maar voor Mercedes. Alexander Albon is namens Toro Rosso het meest productief, met maar liefst 143 ronden.

De zandstormen en regenbuien zijn weggetrokken, dus de Formule 1-teams kunnen vandaag naar hartenlust testen op het Bahrain International Circuit. George Russell mag zijn Williams even inruilen voor een Mercedes en maakt daar optimaal gebruik van door de snelste ronde van iedereen te rijden. Hij is 0,66 sneller dan Sergio Pérez in de Racing Point en blijft Ferrari-coureur Sebastian Vettel bijna drie tienden voor. Carlos Sainz is vierde voor McLaren, wanneer hij aan het eind nog even Lando Norris mag aflossen.

Lees ook: Regen spelbreker tijdens eerste testdag in Bahrein, Verstappen rijdt snelste tijd

Mick Schumacher, die gisteren achter Max Verstappen de tweede tijd noteerde, verruilt de Ferrari voor een Alfa Romeo, terwijl Dan Ticktum zijn eerste testkilometers maakt voor Red Bull. Nicholas Latifi komt voor Williams in actie, terwijl Pietro Fittipaldi met de Haas op pad mag en Jack Aitken door Renault wordt ingezet. De teams mogen tijdens de testdagen slechts één auto inzetten. Toro Rosso en McLaren sturen wel een tweede auto de baan op, maar deze is uitsluitend bestemd voor bandentests voor Pirelli.

Kvyat bestuurt de tweede Toro Rosso en hij komt net als zijn teamgenoot Albon ruim boven de honderd afgelegde ronden uit. Ticktum onderstreept dat het met de betrouwbaarheid van Honda wel goed zit door in de Red Bull ook 135 ronden te volbrengen. De Britse jongeling eindigt in de tijdentabel op de negende plaats. Voor McLaren voert Fernando Alonso samen met Sainz de bandentest uit.

Zie ook: In beeld: Mick Schumachers eerste meters voor Ferrari, ook Alonso terug in een McLaren