Twee dagen na de Grote Prijs van Bahrein was er vandaag opnieuw F1-actie te zien op het circuit in Sakhir. Op het Bahrain Internation Circuit vond de eerste van twee in-season tests plaats. De regen is tot twee keer toe spelbreker in de woestijn. Daardoor is de tracktime voor onder meer Mick Schumacher en Fernando Alonso vandaag beperkt.

Terwijl Max Verstappen, die de eerste dag van de test voor Red Bull voor zijn rekening neemt, al op de baan rijdt, is het moment aangebroken. Om iets over acht ’s ochtends rijdt Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael, voor het eerst de Ferrari-garage uit in de rode bolide. Voor de Formule 2-piloot zijn het zijn eerste meters in een F1-wagen. Ook Alonso komt op het circuit. Hij rijdt in de McLaren voor Pirelli, dat er werkt aan de banden voor 2020.

De baan ligt er verraderlijk bij, door de zware zandstorm die maandag over het circuit is getrokken. Wanneer het ook nog eens begint te regenen, worden de omstandigheden alleen maar moeilijker. Even stopt het met regenen, maar vlak voor de middag zijn de buien opnieuw daar. Tijd om te lunchen besluiten de teams. Romain Grosjean is op dat moment de snelste man met een 1:30.982.

Lees ook: In beeld: Mick Schumachers eerste meters voor Ferrari, ook Alonso terug in een McLaren

Na een onderbreking van meer dan vier uur kunnen de teams met nog een uur op de klok eindelijk terug de baan op, nadat de regen eindelijk gestopt is. Ondertussen hebben een aantal teams van rijder gewisseld. Bij Haas komt Pietro Fittipaldi, kleinzoon van tweevoudig Formule 1-kampioen Emerson Fittipaldi, op de baan in plaats van Grosjean.

Twintig minuten voor het einde van de sessie lijkt de baan eindelijk volledig droog. Schumacher duikt als eerste onder de 1:29 en lijkt op weg naar de snelste tijd, maar vijf minuten voor het einde duikt Verstappen daar zes tienden onder. Morgen is de tweede en laatste dag van deze in-season test. Mick Schumacher zien we dan in de Alfa Romeo, Dan Ticktum maakt zijn eerste F1-meters voor Red Bull.

Lees ook: Verstappen en Ticktum voor Red Bull in actie tijdens Bahrein-test

Mick Schumacher in de Ferrari-garage. Foto: Motorsport Images