Het voelt wat nostalgisch aan. Twaalf jaar nadat vader Michael, nota bene ook tijdens een test, zijn laatste meters in een Ferrari F1-wagen maakte, stapt zoon Mick Schumacher vandaag voor het eerst in een bolide van het Italiaanse team. Tijdens deze in-season test op het Bahrain International Circuit kruipt ook Alonso terug in McLaren. Hij test de MCL34 om werk te verzetten voor bandenleverancier Pirelli.

Mick Schumacher voor het eerst in Ferrari-overal. Foto: Motorsport Images

De teams zijn zondagavond niet meteen uit Bahrein vertrokken, want ze werken er vandaag en morgen een eerste in-season test af. Na twee races hebben de teams een eerste indicatie waar ze staan in de rangorde, dus is deze test een uitgelezen kans om verder te werken aan de ontwikkeling van de wagen. Maar Ferrari ziet het ook als een uitgelezen kans om Mick Schumacher kennis te laten maken met een Formule 1-bolide. Vandaag rijdt de Duitser in de Ferrari, morgen mag hij aan de slag voor Alfa Romeo.

Lees ook: Flashback ’95: Over het kippenvel van Michael Schumacher na zijn eerste Ferrari-meters

Foto: Motorsport Images

Schumacher is niet de enige iconische naam die de baan op gaat vandaag. Ook tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso stapt opnieuw in een McLaren. De Spanjaard, die tegenwoordig werkt als adviseur voor het team uit Woking, zal meters maken voor Pirelli. De bandenleverancier gebruikt de testdagen om het rubber voor 2020 te ontwikkelen. Al zal McLaren Alonso’s feedback op de 2019-wagen zeker ter harte nemen.

Ook Max Verstappen gaat vandaag aan de slag. De Nederlander neemt de eerste testdag voor Red Bull voor zijn rekening, morgen neemt Dan Ticktum het stuur van hem over. Voor de jonge Brit zullen het net als Schumacher zijn eerste meters in een Formule 1-wagen zijn.

Lees ook: Verstappen en Ticktum voor Red Bull in actie tijdens Bahrein-test

Foto’s: Motorsport Images