*

Verstappen en Ticktum voor Red Bull in actie tijdens Bahrein-test

Daan de Geus

Daan de Geus

28 maart 2019 13:17

Verstappen en Ticktum voor Red Bull in actie tijdens Bahrein-test
Red Bull

Max Verstappen blijft na de Grote Prijs van aankomend weekend nog even in Bahrein: de Nederlander staat voor de dinsdag na de race ingeroosterd voor de eerste van twee testdagen die er gehouden worden. Testrijder Dan Ticktum stapt woensdag in Red Bulls RB15.

Daarmee heeft Red Bull de rijdersbezetting voor de tweedaagse test rond. Gedurende het seizoen worden twee tweedaagse tests gehouden, waarbij de voorwaarde is dat op minstens twee van de in totaal vier testdagen een rookie wordt ingezet, ofwel een coureur met niet meer dan twee Grands Prix achter zijn naam.

Door Ticktum in te zetten, streept Red Bull alvast één van deze young driver days weg. Het wordt voor de negentienjarige Brit ook zijn eerste keer achter het stuur van een Formule 1-auto. Dat Red Bull behalve Verstappen een junior inzet, betekent dat vaste coureur Pierre Gasly niet in actie komt tijdens de test in Bahrein.

Lees ook: Red Bull mag Ticktum niet inzetten bij Hongarije-test

Van de junioren uit het Red Bull-programma staat Ticktum vooraan in de rij. Hij heeft echter nog niet genoeg punten voor een Formule 1-superlicentie om in de koningsklasse te mogen racen. Ticktum moet die dit jaar in de Japanse Super Formula bij elkaar rijden. Dat lukte hem vorig jaar namelijk net niet in het EK Formule 3, dat door Mick Schumacher werd gewonnen. Ticktum won in 2018 wel voor de tweede keer op rij de Formule 3-race in Macau.

Lees ook: Ticktum naar Super Formula: het Red Bull Junior Team in 2019