*

Ticktum naar Super Formula: Het Red Bull juniorenteam in 2019

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

5 december 2018 12:46

Ticktum naar Super Formula: Het Red Bull juniorenteam in 2019
Red Bull

Red Bull-junioren Dan Ticktum en Lucas Auer maken de overstap naar de Japanse Super Formula, vergelijkbaar met de Formule 2. Tegelijkertijd maakt Red Bull de nieuwe namen in het eigen talentenprogramma bekend.

Dan Ticktum wint de Grand Prix van Macau in 2018. © Red Bull.

Dan Ticktum is de runner-up van het Europese Formule 3 kampioenschap. Hij was lang in de race voor een stoeltje bij Toro Rosso, maar kwam punten tekort op zijn superlicentie. De Brit gaat in Japan op jacht naar de ontbrekende punten, zodat hij in 2020 op poleposition staat voor een plekje in de Formule 1. Lucas Auer vergezelt hem naar Japan. Het Oostenrijkse neefje van Gerhard Berger kwam voorheen onder andere uit in de DTM en is recent in het Red Bull-juniorprogramma opgenomen.

De Super Formula begint langzaamaan een alternatieve route te worden naar de Formule 1. Onder andere Stoffel Vandoorne en Pierre Gasly mochten na een goede indruk in Japan te hebben achtergelaten de overstap maken naar de Formule 1. Voor Ticktum en Auer is die weg het voorbeeld.

Yuki Tsunoda tijdens de post-season test van de GP3 in Abu Dhabi. © Red Bull.

Juri Vips en Yuki Tsunoda zijn aan het Red Bull-juniorprogramma toegevoegd. Zij komen in 2019 uit in de nieuwe Formule 3. De Estlandse Vips deed dat al in 2018, de Japanse Tsunoda kwam voorheen uit in de Japanse Formule 4, waar hij in 2018 kampioen werd.

Tsunoda krijgt steun van Honda, dat in 2019 motoren levert aan Red Bull. Daarmee wordt de relatie tussen beide dus verstevigt. Honda gaf eerder al aan dat het graag een Japanner de Formule 1 in wil krijgen. Met de plaatsing van Tsunoda in de Formule 3 onder de hoede van opleider Red Bull, is de eerste stap daarmee gezet.