George Russell zegt dat hij afgelopen seizoen veel heeft geleerd van zijn gevechten met de Alfa Romeo’s, Haas’ en Sebastian Vettel. Terwijl Russell tijdens zijn debuutseizoen enkel met toenmalige teamgenoot Robert Kubica kon strijden op de baan, kon hij in 2020 het gevecht aangaan met verschillende coureurs. “Die ervaring, het wiel aan wiel racen in een Formule 1-auto, heeft me zo veel geholpen.”

Na een moeilijk 2019, waarin Williams steevast het traagste team van het veld was, dichtte de renstal uit Grove afgelopen seizoen de kloof met de teams voor hen. Dat stelde George Russell in staat te strijden met de Haas- en Alfa Romeo-coureurs, maar ook met Sebastian Vettel. “Ik ben als racecoureur een stuk beter geworden, omdat we het hele seizoen met Alfa Romeo, Haas en vaak ook met Vettel in gevecht waren”, vertelt Russell in gesprek met Motorsport.com.

Lees ook: Wedkantoor schat titelkansen Russell hoger in dan van Alonso, 8ste titel Hamilton levert weinig op

“Ik had het er laatst nog over, ik heb afgelopen seizoen waarschijnlijk het meest met Sebastian om positie gestreden. Als ik terugdenk aan de Nürburgring en Mugello, aan Oostenrijk aan het begin van het jaar. Zelfs in Abu Dhabi waren we een paar ronden aan het vechten”, somt Russell enkele van zijn gevechten met de viervoudig wereldkampioen op. “We zijn elkaar het hele seizoen op de baan tegengekomen. Als je me dat een jaar eerder zou hebben verteld, dan zou ik je voor gek hebben verklaard.”

Voor de Britse jongeling was 2020 dan ook een zeer leerzaam jaar. “Die ervaring, het wiel aan wiel racen in een Formule 1-auto, heeft me zo veel geholpen. Het is helemaal anders dan in de juniorklassen, puur omdat de downforce zo complex is. Als je downforce verliest, dan verandert de auto”, legt Russell uit. “Daarmee leren omgaan was een geweldige les voor me. Het gaf me ook de mogelijkheid om tijdens mijn invalbeurt bij Mercedes door het veld terug naar voren te rijden”, aldus de Williams-coureur.

Lees ook: Williams gaat vanaf 2022 intensiever samenwerken met Mercedes

Russell en Vettel in gevecht op Silverstone. © Motorsport Images