Ferrari heeft vandaag een ‘makkelijke één-twee’ weggegooid, stelt Carlos Sainz na zijn late uitvalbeurt in Oostenrijk. De Spanjaard weet zeker dat hij Max Verstappen nog had kunnen verslaan om zo de tweede plek op te eisen, maar die kans kreeg hij door een kapotte motor niet meer.

Ferrari had op de Red Bull Ring een sterke pace terwijl Max Verstappen wat meer met de banden worstelde. De Scuderia lag richting het einde van de race op koers om voor de één-twee te gaan, al moest Carlos Sainz nog even afrekenen met Verstappen. De Spanjaard had een veel betere pace en naderde de Red Bull snel, maar op het rechte stuk richting bocht 4 gaf plots de krachtbron van de F1-75 de geest.

Sainz parkeerde zijn auto naast de baan en moest uitstappen vanwege de vlammen die uit de auto kwamen, maar omdat het op een helling was zorgde dat nog voor een spannende situatie. Hij sprong uiteindelijk uit de auto en wist hoe laat het was: weer een nulscore na problemen met de motor.

Lees ook: Leclerc had zege ‘echt nodig’: ‘Afgelopen races waren lastig’

Na afloop van de race geeft Sainz aan dat hij pas wist dat er problemen waren ’toen het gebeurde’. “Er was geen teken dat dit zou gebeuren”, legt Sainz uit bij Sky Sports F1. “Het was heel plotseling. Ik heb er geen woorden voor. Een groot puntenverlies voor het team. Het was een makkelijke één-twee voor het team”, weet de Spanjaard zeker.

Het is nog maar de vraag of de krachtbron te herstellen valt. “Er is veel schade, dat is niet ideaal”, aldus Sainz. “Het is iets waar we naar moeten kijken, want de snelheid was er vandaag. We waren snel, die steek ik in mijn zak en nu gaan we door.”

Voor Sainz heeft de uitvalbeurt geen gevolgen voor zijn positie in het klassement, maar het gat richting kampioenschapsleider Max Verstappen wordt nu weer groter. “We stonden op het punt om dat gat te dichten, zowel richting Max als bij de teams. Maar een van de auto’s kwam niet over de streep. Het is hartverscheurend, maar we moeten doorgaan”, aldus Sainz.

Foto: Motorsport Images