*

Sainz na unsafe release: ‘Dit mag eens per jaar gebeuren’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

8 september 2019 17:58

Sainz na unsafe release: ‘Dit mag eens per jaar gebeuren’
Motorsport Images

Carlos Sainz lag op koers om zesde te worden vandaag, maar een niet goed bevestigd voorwiel gooide roet in het eten. De Spanjaard is teleurgesteld, maar is mild voor het team: “Dit mag eens per jaar gebeuren.”

Lees ook: Leclerc grijpt eerste thuisoverwinning voor Ferrari sinds 2010

Na acht eerdere races in de punten te zijn geëindigd, zag het er lang naar uit dat Carlos Sainz vandaag wederom zijn team een goede dienst zou gaan bewijzen. Totdat het fout ging bij de pitstop. “Het was een rotzooitje”, spreekt de Spanjaard duidelijke taal. “We vochten voor de zesde plek. Dit is vooral jammer voor team, want we verloren veel punten terwijl Renault juist goed scoorde”, denkt hij aan het teambelang.

Om in de teamgeest te blijven is de Sainz mild tegenover de fout van zijn monteurs. “Dit kan één keer per jaar gebeuren, dat is acceptabel.” Want Sainz weet ook: “Tegelijkertijd hebben we door een goede uitvoering van de pitstops dit jaar al zo veel gewonnen.”

De wedstrijdleiding is echter minder mild voor McLaren. Zij merkt het incident aan als een unsafe release. Ondanks dat Sainz kordaat handelde en de wagen direct stopzette, ontvangt het team een boete van €5000 op de mat.

Foto: Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.