*

Sainz opnieuw niet blij met tv-uitzending: ‘Ze lieten weer het gevecht niet zien’

Laurens Stade

Laurens Stade

2 december 2019 14:30

Sainz opnieuw niet blij met tv-uitzending: ‘Ze lieten weer het gevecht niet zien’
Motorsport Images

Carlos Sainz is teleurgesteld dat zijn inhaalactie voor de tiende plaats niet vertoond werd tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De Spanjaard was trots op zijn cruciale inhaalactie waarmee hij de zesde plaats in het kampioenschap veiligstelde, maar hij vindt het raar dat deze niet op tv te zien was. 

In de laatste ronde van de race haalde Sainz de afscheidnemende Nico Hülkenberg in voor de tiende plaats. Het ene puntje was van belang voor de Spanjaard, die daardoor zesde eindigt in het klassement. De McLaren-coureur was na afloop van de race dan ook zeer trots op zijn cruciale inhaalactie. ”Mijn hemel, zag je die inhaalactie?”, vroeg de enthousiaste Sainz aan zijn engineer. ”Ging ik ervoor, of ging ik ervoor?”

Sainz is echter teleurgesteld dat de regie het gevecht niet uitzond. ”Ik ga er niet te veel over praten, maar volgens mij had iedereen het dit weekend over het gevecht om de zesde plaats in het kampioenschap. Dan is er eindelijk een gevecht in de laatste ronden en zelfs de laatste bochten, maar ook nu lieten ze het weer niet zien. Ik vind het dus raar dat iedereen zo enthousiast was over het gevecht om de zesde plaats maar dat er uiteindelijk niks van op tv te zien was”, aldus Sainz.

Lees ook: Sainz pakt op valreep plek zes in kampioenschap: ‘Beste jaar ooit’

Eerder al kritisch
Sainz haalde Hülkenberg in bij bocht 11: hij dook aan de binnenkant van de Duitser, remde laat, verremde zich zelfs, maar pakte daardoor de tiende plaats. ”Ik kwam in de buurt en kon hem in bocht 9 proberen in te halen, maar ik besloot om het af te wachten. Ik had geen ideale run uit bocht 10 dus ik moest van ver komen. Ik zag ruimte aan de binnenkant, maar er was weinig ruimte. Het is gek dat we aan het einde van het seizoen in de laatste ronde en bij de laatste inhaalmogelijkheid nog vechten”, aldus Sainz.

Eerder uitte Sainz ook al kritiek op de regie. In de laatste ronde van de Grand Prix van Singapore was hij gevecht met drie andere coureurs om de elfde plaats. ”Het is niet goed voor sponsordeals als je geen aandacht krijgt tijdens de tv-uitzending. Veel coureurs uit het middenveld klagen erover. Ik ben niet de enige. Ik sprak onlangs met een aantal coureurs en we zijn het erover eens dat de regie sommige gevechten over het hoofd ziet”, zei de Spanjaard destijds.

Lees ook: Sainz ontevreden over tv-uitzendingen: ‘Gebrek aan zendtijd middenveld is frustrerend’

Foto: Motorsport Images