*

Sainz pakt op valreep plek zes in kampioenschap: ‘Beste jaar ooit’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

1 december 2019 17:33

Sainz pakt op valreep plek zes in kampioenschap: ‘Beste jaar ooit’
Motorsport Images

Carlos Sainz reed misschien niet zijn beste race ooit, maar zijn tiende plek en het daarbij behorende punt waren genoeg voor de zesde plek in het kampioenschap. Een wereldprestatie, beseft hij zelf ook. “Dit is mijn beste seizoen tot nu toe.”

Lees ook: Hamilton sluit 2019 af in stijl met dominante overwinning

Het had weinig gescheeld, of Sainz had dat laatste punt helemaal niet gepakt. De inhaalactie waarmee hij de tiende plek van Nico Hülkenberg overnam vond namelijk pas in de laatste ronde plaats. “Na de laatste stop wist ik dat ik buiten de punten lag. Ik wilde echter niet toezien hoe we punten zouden mislopen, dus zei ik tegen het team dat we moesten wisselen naar de medium banden. Daarmee kwam ik steeds dichter in de buurt van Nico (Hülkenberg, red.) en haalde hem in de laatste ronde in”, vertelt Sainz voor de camera van Sky Sport.

(Tekst gaat door onder de foto)

Door Hülkenberg in de laatste ronde in te halen trekt Sainz de zesde plek in het kampioenschap naar zich toe. Foto: Motorsport images.

Benaderd als wereldkampioenschap
Voor de Spanjaard lag er ontzettend veel druk op het behalen van de zesde plek in de eindstand. “Ik ging deze race in alsof ik voor het wereldkampioenschap streed, terwijl ik al vijf jaar niet voor een overwinning heb gevochten. Het gaf mij een goed gevoel, ik heb ervan genoten.” Het idee om de race als een kampioenschap te benaderen kwam deels uit de koker van zijn vader. “Hij heeft mij heel erg geholpen dit weekend. Ik bewonder hem ontzettend.”

Sainz maakte dit jaar de overstap van Renault naar het toen nog minder presterende McLaren. Dit jaar waren de rollen omgedraaid en versloeg McLaren juist Renault. “De stap naar McLaren was een onbekende voor mij. Ik had geen idee hoe ze zouden presteren, maar ieder signaal dat ik kreeg was positief”, jubelt Sainz. “De positieve atmosfeer hier heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Dit is mijn beste seizoen tot nu toe en het beste van McLaren in de afgelopen jaren.”