Carlos Sainz heeft zijn overwinning op Silverstone een prima vervolg gegeven met een derde plaats in de kwalificatie voor de sprintrace in Oostenrijk. De Spaanse coureur van Ferrari was op de Red Bull Ring een fractie langzamer dan teamgenoot Charles Leclerc en Max Verstappen.

Het verschil tussen de nummers één, twee en drie op het ultrakorte circuit bedroeg uiteindelijk minder dan een tiende van een seconde. Dat kwam mede doordat Sainz niet een perfect rondje wist af te leggen. Daar zat hij echter niet mee, zo zei hij direct na de race voor de camera van de Formule 1. “Als je terugkijkt dan kun je hier en daar vast punten aanwijzen waar we iets verloren hebben. Maar dat geldt ook voor de twee coureurs voor me.”

Lees ook: Verstappen op valreep naar poleposition voor Oostenrijkse sprintrace

Sterker nog, de Spanjaard was buitengewoon tevreden met zijn optreden. “Het goede is dat we aan het einde van Q3 een prima ronde hebben neergezet. Het was niet makkelijk omdat de banden door de rode vlaggen behoorlijk waren afgekoeld. Daardoor was het moeilijk om helemaal op ze te vertrouwen bij het aanremmen van bocht 1 en 3. Ik weet dat ik daar misschien iets heb laten liggen, maar ik ben blij met P3 en dat ik dicht bij die twee jongens voor me sta.”

Sainz won vorige week op Silverstone zijn allereerste Grand Prix. Dat heeft hem een massa vertrouwen gegeven in een tot dusverre moeizaam seizoen. “Ja, er is vooruitgang. Ik heb echt veel meer vertrouwen en ik voel me ook veel comfortabeler in de auto. Deze kwalificatie was sterk. Vooral dat ik op het juiste moment kon pieken in Q3 nadat ik het in Q1 en Q2 wat rustiger aandeed.”

Gevraagd hoe hij zijn kansen voor de sprintrace van zaterdag inschatte, zei Sainz. “Morgen gaan we in de tweede vrije training de long runs testen en de banden uitproberen. Het wordt een leuke race morgen met de DRS en de tows, het gaat leuk worden.”

Tijdschema GP Oostenrijk: Hoe laat beginnen de sessies?