Na het spektakelstuk op Silverstone is er weinig tijd om op adem te komen: Aanstaand weekend wordt alweer de elfde Grand Prix van het seizoen verreden. Op de Red Bull Ring wacht de Grand Prix van Oostenrijk.

Verslaggevers Daan de Geus en Mike Mulder zijn voor FORMULE 1 Magazine in Oostenrijk aanwezig. Vanaf vrijdag volgen we alle actie op de baan en bespreken De Geus en Mulder op vrijdagavond de kwalificatie.

Revanche voor Verstappen?

Max Verstappen wint de Oostenrijkse GP van 2021 voor Valtteri Bottas en Lando Norris (Motorsport Images)

Max Verstappen zal ondanks het tegenvallende resultaat van afgelopen zondag met een gerust hart afreizen naar Oostenrijk. De Nederlander was de grote winnaar van de eerste sprintrace eerder dit jaar in Imola en wist bovendien vorig jaar twee keer op rij te winnen op de Red Bull Ring.

De afgelopen twee seizoenen was Spielberg namelijk vanwege de coronapandemie gastheer van maar liefst vier Grands Prix (die van Stiermarken en Oostenrijk), maar dit seizoen is alles afgezien van de sprint weer bij het oude.

Dat betekent dus een ietwat gewijzigd programma met op vrijdag slechts één trainingssessie en direct daarna de kwalificatie die de startopstelling van de sprintrace bepaalt. Op zaterdagochtend vindt vervolgens de tweede vrije training plaats, waarna in de middag de sprint wordt verreden. De uitslag van die race vormt de startopstelling van het hoofdmenu op zondag dat om 15.00 uur van start zal gaan.

Het weekend zullen we vervolgens op maandag nabespreken in een nieuwe Paddockpraat Podcast en natuurlijk de column van oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Vrijdag 8 juli

13.30 uur – 14.30 uur: Eerste vrije training
17.00 uur – 18.00 uur: Kwalificatie

Zaterdag 9 juli

12.30 uur – 13.30 uur: Tweede vrije training
16.30 uur – 17.30 uur: Sprintrace

Zondag 10 juli

15.00 uur: Race