Toro Rosso-coureur Carlos Sainz betreurt het feit dat de topteams lichtjaren voorsprong hebben op de rest van de grid. De Spanjaard geeft toe enigszins “gefrustreerd” te zijn.

Sainz kent een prima seizoensstart, naar eigen zeggen “de beste start ooit” sinds zijn entree in de Formule 1 in 2015. De jonge Spanjaard heeft elf punten na vier races en geniet van het heftige gevecht op het middenveld met de sterke concurrentie. Toch is hij een beetje gefrustreerd dat het gevecht zich voor hem beperkt tot het middenveld en dat het gat naar de topteams zo groot is.

“Als je kijkt naar de budgetten is het onmogelijk om bij ze in de buurt te komen”, zegt Sainz tegen het Spaanse Marca. “Ik hoop dat Liberty Media een overeenkomst kan sluiten tussen alle teams over de verdeling van het geld, zodat het gat kan worden verkleind.”

Sainz hoopt dat Toro Rosso bij de Grote Prijs van Spanje, zijn thuisrace, volgende week kan knokken met het team van Williams voor een plek bij de eerste acht. “China was mijn beste race van het seizoen tot nu toe (Sainz eindigde als zevende voor de concurrenten van Williams en Force India, red.). Ik zal proberen om in Spanje net zo goed te rijden als in China.”