Toro Rosso-coureur Carlos Sainz vindt dat Williams een voorsprong heeft op de rest van het middenveld dankzij de “onbegrijpelijke” Mercedes-motor waar het team mee rijdt. 

Hoewel Toro Rosso op dit moment boven Williams op de vierde staat in het constructeurskampioenschap, denkt de jonge Spanjaard dat de Britse renstal zowel in de kwalificatie als in de races een voordeel heeft op de rest. Dit heeft volgens Sainz alles te maken met de “onbegrijpelijke” kwalificatie-instelling van de Mercedes-motor in de Williams, waardoor Felipe Massa en Lance Stroll net iets sneller kunnen dan de rest.

“In de kwalificatie zijn ze zo’n drie tienden sneller”, meent Sainz. “Maar in de race kunnen wij het gat verkleinen, omdat de instelling van de Mercedes-motor in de kwalificatie iets is wat niemand begrijpt. Je ziet het ook met Hamilton, die uit het niets in Q3 ineens veel sneller gaat. Williams doet dat ook, maar in de race kunnen wij daar een beetje mee spelen, zelfs als ze iets sneller zijn.”

Toro Rosso is op dit moment “Best of the Rest”

Het gevecht in de middenmoot zal volgens de Toro Rosso-coureur van race tot race verschillen. “Ik denk dat Williams de sterkste auto heeft van het middenveld”, geeft Sainz toe. “Zowel in de kwalificatie als in de race. Ik durf niet te zeggen wie er daarna komt, want alles zit heel dicht bij elkaar. We knokken tegen een zeer getalenteerd middenveld dit jaar. Het is van een andere klasse als de top 3 (Mercedes, Ferrari en Red Bull, red.), maar het is een spannend gevecht. Ik ben blij dat we op dit moment vooraan staan.”