Bij Sauber zijn ze tegenwoordig al redelijk tevreden als beide coureurs zich plaatsen voor Q2. Eigenlijk Sauber onwaardig, zeker omdat ze niet verder kwamen dan de vijftiende (Adrian Sutil) en zestiende (Esteban Gutiérrez) plek.

Alle hoop voor de race is gevestigd op het weer. Er wordt veel regen voorspelt waardoor er in de race natuurlijk van alles mogelijk is. Dat beseft ook Adrian Sutil. De Duitser stelt een moeilijk weekend te hebben. “De auto is niet makkelijk om te besturen. Desondanks hebben we onszelf tijdens de kwalificatie weten te verbeteren, waardoor we een belangrijke stap vooruit hebben kunnen maken. Aan het eind van Q2 heb ik mijn tijd nog verbeterd, maar meer dan de vijftiende plek zat er niet in. Maar, op basis van de weersvoorspelling, denk ik dat we in de race nog kansen hebben op een goed resultaat.”

Teamgenoot Esteban Gutiérrez was minder tevreden met zijn kwalificatie: “Q1 verliep goed en sterk, maar tijdens Q2 had ik verkeer tijdens mijn outlap wat mijn prestatie niet ten goede kwam. De bandentemperatuur was niet, dus was het moeilijk het maximale uit het rubber te krijgen. Maar op basis van het weer moeten we een aantal posities goed kunnen maken.”