Sauber heeft de FIA gevraagd een onderzoek in te stellen naar aanleiding van het ‘beangstigende’ incident rond Sergio Pérez in Maleisië. De Mexicaan ontsnapte aan een blessure nadat een onderdeel van een andere auto zijn cockpit doorboorde.

Het is nog altijd niet duidelijk wat Pérez heeft geraakt. Aanvankelijk leek het te gaan om een deel van een Toro Rosso, maar dat team beweert geen onderdelen te missen.

“Zij hadden ook schade aan hun auto, dus waarschijnlijk was het iets dat al op de baan lag”, aldus James Key, technisch directeur van Sauber. “Een stuk vleugel wellicht. Het moet vrij groot zijn geweest.”

Key noemt het een beangstigende situatie. “Het beschadigde de voorvleugel en vloer en kwam door het onderste deel van het chassis naar binnen. De ECU ving de grootste klap op. Daardoor viel de auto stil, maar bleef Sergio gelukkig ongedeerd.”

Sauber heeft foto’s van de schade naar de FIA gestuurd om te kijken of er lering getrokken kan worden uit de gebeurtenis en te onderzoeken of hier in de toekomst iets tegen gedaan kan worden.

Key verwacht dat de teams zullen kijken of het chassis kan worden versterkt, bijvoorbeeld door een extra paneel te plaatsen, zoals al werd gedaan na de crash van Timo Glock tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan in 2009.