Sauber maakt bekend ook volgend jaar met de motoren van Ferrari te racen. Teambaas Frédéric Vasseur kondigde gisteren al aan dat er door de deal met Honda een streep gezet wordt

Het Zwitserse team bevestigt een meerjarige deal te hebben gesloten met de Italiaanse motorleverancier. Het team krijgt wel een upgrade, Sauber rijdt nu nog met een oude Ferrari-motor, uit 2016. Maar met ingang van 2018, ontvangen zij de nieuwste krachtbron, inclusief bijbehorende specificaties.

Sinds de terugkeer van Sauber in 2010 werkt het team samen met Ferrari. Vasseur is blij dat deze samenwerking in stand blijft de komende seizoenen. “Sauber en Ferrari hebben een goede samenwerking die is gebouwd op een sterke basis. Ik hoop dat het team dankzij deze soepele samenwerking snel vooruitgang kan boeken, zodat we er in 2018 weer bij zitten.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we samen met Ferrari de resultaten kunnen boeken, waar het team voor staat. En dat de passie en vastberadenheid die er bij Sauber altijd zijn geweest, zich eindelijk uit gaan betalen.”

De hernieuwde samenwerking biedt wellicht ook kansen voor Ferrari-talenten Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc.