Peter Sauber is niet bang dat zijn coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Perez volgend seizoen ervaring tekortkomen. Hij geeft beide jongelingen het volste vertrouwen.

Als Kobayashi en Perez op de grid staan voor de eerste race van 2011, beschikt het duo samen over slechts 21 Grands Prix ervaring. En die races staan dan allemaal op het conto van de Japanner, die eind 2009 debuteerde in de Formule 1 namens Toyota.

De Mexicaan Perez promoveert uit de GP2 Series en moet zijn debuut nog maken. Geen probleem, meent Sauber, die er op wijst dat de ervaring van Pedro de la Rosa zijn team eerder dit seizoen ook niet veel verder hielp.

“De eerste acht races scoorden we ondanks de ervaring van Pedro slechts één punt, in de volgende acht Grands Prix veroverden we 36 punten”, verklaart Sauber in gesprek met Autosport.com. “Het draait uiteindelijk allemaal om een betrouwbare auto, motor en versnellingsbak. Daarmee hadden we ook goed kunnen presteren in die eerste acht races.”

De reden voor jeugd te kiezen, gaat wellicht ook schuil achter de goede prestaties van Kobayashi dit seizoen. De 24-jarige rijder verbaast keer op keer met een agressieve rijstijl en veel inhaalacties en reed al 34 punten bij elkaar.

“We zijn allemaal in positieve zin verrast door Kamui. Wat opvalt is dat hij veel meer punten scoort dan zijn teamgenoten, die juist meer ervaring hebben”, stipt Sauber aan. “Ik ben er van overtuigd dat Kamui volgend seizoen nóg beter zal zijn.”