Ferrari-klant Sauber hoopt dit jaar nog over de verbeterde Ferrari-V6 te kunnen beschikken die de Scuderia zelf al in Monza gebruikte. Dat vertelt teambaas Monisha Kaltenborn aan Motorsport.com.

Ferrari nam voor zichzelf een nieuwe specificatie van haar krachtbron mee naar Monza, waarvoor het drie tokens had gebruikt. Volgens zowel Ferrari als haar rivalen leverde de motor een aanzienlijke stap vooruit op, dus klantenteam Sauber hoopt deze logischerwijs ook spoedig in te kunnen zetten.

“We zijn in gesprek met Ferrari over wanneer we de verbeterde motor krijgen”, vertelt Kaltenborn, die erop hoopt dat de nieuwe Ferrari V6-krachtbron Sauber ‘nog voor het eind van het seizoen een boost kan geven’.

Sauber wachtte eerder op eigen initiatief lang met het in gebruik nemen van een eerdere verbeterde Ferrari-motor. De Scuderia nam zelf bij race zeven – de Grand Prix van Canada – een geüpdatete versie van haar V6 in gebruik, maar Sauber koos ervoor deze pas in België bij race elf in te zetten.

Update
Sauber hoopt nu dus wel snel de beschikking te krijgen over de laatste versie van de Ferrari-krachtbron, wat aansluit bij haar streven om in de laatste zeven races nog een flinke stap te zetten, waar ook de grote aerodynamische update bij hoort die het komend weekend in Singapore introduceert.

Over wat het precies van de update verwacht, wil Kaltenborn ten overstaan van Motorsport.com echter geen uitspraken doen. “Daar is het nog te vroeg voor. We weten immers wat wij qua updates brengen, maar niet wat de andere teams doen. We moeten dat eerst maar aankijken.”