Sauber introduceert in Singapore eindelijk de langverwachte grote update voor haar C34-bolide. Het team is dan ook erg benieuwd naar hoe deze het op het Marina Bay Street Circuit gaat doen.

Hoewel Sauber in België met een verbeterde Ferrari-motor aan de start verscheen, heeft het tot op heden weinig updates gebracht voor de C34. Een nieuwe voorvleugel die eerder in het seizoen werd geïntroduceerd, functioneerde echter pas na een paar races naar behoren, dus het Zwitserse team hoopt dat de grote ‘Singapore-update’ het gelijk goed doet.

“We brengen een behoorlijk significante aerodynamische update, waarvan we nu moeten zien hoe deze het op het circuit doet”, weet head of track engineering Giampaolo Dall’Ara. “Dit is een erg belangrijke update voor ons team”, voegt coureur Felipe Nasr toe, al benadrukt hij dat het team er juist door de update vertrouwen in heeft dat het goed voor de dag kan komen in Singapore.

Nadat Sauber het eerder dit jaar zwaar had in Monaco en Hongarije, op circuits waar net als in Singapore veel downforce is vereist, beaamt Nasrs teamgenoot Marcus Ericsson dat ook hij vanwege de update erg uitkijkt naar de race in Singapore. “Het is daarbij ons doel gelijk het maximale uit deze update te halen”, verkondigt de Zweed, die de baan in Singapore ook nog eens tot zijn favoriete circuits rekent.