Michael Schumacher eindigde in Turkije na een vroege pitstop – door een aanvaring met Vitaly Petrov – kansloos als twaalfde, waardoor hij niet tevreden kan zijn over zijn weekend.

Schumacher zat er tijdens de vrije trainingen in Turkije aanvankelijk nog prima bij, maar in de kwalificatie moest hij tot zijn eigen teleurstelling al genoegen nemen met een achtste tijd en een gat van een volle seconde naar teamgenoot Nico Rosberg.

Ook vandaag ging het vervolgens niet naar wens voor de 42-jarige Rekordmeister. Gelijk in de eerste ronde ging het al mis: “Ik maakte een fout en verloor mijn voorvleugel in duel met Petrov”, erkent Schumacher in interview met de BBC. “Vanaf toen was het verloren.”

“Ik moet analyseren wat er precies misging, maar ik ben zelf verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat van vandaag”, steekt Schumacher zijn hand verder in eigen boezem.

Door zijn vroege en ongeplande pitstop viel de Duitser ver terug. Erg naar zijn zin had hij het dan ook niet achter het stuur van zijn MGP W02. Het enige lichtpuntje was dat hij zich nog enigszins kon terugvechten: “Ik had vooraf al voorspeld dat er veel zou gebeuren en gevochten zou worden, en ik zat midden in de actie.”

“Het is natuurlijk altijd leuk om met andere coureurs te vechten en het is ook prettiger om posities goed te maken dan dat je de hele tijd moet verdedigen, maar het lijkt me duidelijk dat ik het niet heel erg naar mijn zin heb gehad”, besluit Schumacher.