Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft in een interview met CNN opnieuw aangegeven dat hij vindt dat de Pirelli-banden teveel invloed hebben op het racen.

Schumacher beklaagde zich na de Grand Prix van Bahrein voor het eerst openlijk over het Pirelli-rubber, door te stellen dat hij voor zijn gevoel amper voluit kan racen aangezien hij de bandenslijtage van de PZero’s in de perken moet zien te houden.

“We moeten onder ons kunnen rijden om de banden te sparen”, liet Schumacher optekenen, waarna hij er vraagtekens bij zette of de banden en bandenslijtage wel zo’n grote rol horen te spelen: “Het zou misschien beter zijn als de Pirelli’s wat langer zouden meegaan. Dan kunnen we namelijk gewoon racen, in plaats van rondrijden alsof we achter een safetycar zitten.”

Pirelli reageerde bij monde van motorsportchef Paul Hembery teleurgesteld op de commentaren van Schumacher. “Hij was tijdens de wintertests nog erg positief over de banden, maar nu dus ineens niet meer. Het is erg jammer om zoiets van iemand met Schumachers staat van dienst te horen”, sprak Hembery, waarna hij er ook maar aan toevoegde dat ‘anderen de banden wel aan de praat krijgen’ en dat ‘Pirelli de banden maakt waar de Formule 1 om heeft gevraagd’.

In interview met CNN heeft Schumacher zich nu echter nogmaals negatief uitgelaten over de banden van de Italiaanse firma. “Ik denk gewoon dat ze een te grote rol spelen tijdens het racen, want ze zijn zo lastig om precies juist aan de praat te krijgen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat we onze auto’s en onszelf niet tot de limiet kunnen pushen, omdat we voorzichtig moeten doen met de banden.”

“Het is soms echt net alsof je op eieren rijdt”, stelt Schumacher. “Je moet echt ontzettend voorzichtig met de banden omgaan, want als je teveel pusht en teveel van de banden vraagt, gaan ze eraan en ben je gezien.”