Michael Schumachers manager Sabine Kehm heeft woensdagochtend opnieuw een verklaring naar buiten gebracht over de toestand van Michael Schumacher.

Ze schrijft: omdat er verhoogde interesse in de gezondheid van Michael is doordat het Formule 1-seizoen bijna van start gaat, wil ik uit naam van de familie de volgende verklaring maken.

“We zijn en blijven vol vertrouwen dat Michael hier door komt en uit zijn coma ontwaakt. Soms zijn er kleine, maar bemoedigende signalen, maar we beseffen ons eveneens dat dit de tijd is om erg geduldig te zijn.”

Banale situatie

“Michael heeft ernstige verwondingen. Het is enorm moeilijk voor ons allemaal om voor te stellen dat Michael, die in het verleden heel wat precaire situaties heeft overwonnen, zo vreselijk gewond is geraakt in zo’n banale situatie.”

“Vanaf het begin is het duidelijk geweest dat dit een lang en zwaar gevecht is voor Michael. We strijden samen met hem een het team van dokters, waar we volledig op vertrouwen. De lengte van het proces is niet het belangrijkste onderdeel voor ons.”

“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel sympathie de familie krijgt en ik kan zeggen dat de familie daar zeer dankbaar voor is. Er moet echter niet worden vergeten dat Michael’s familie te maken heeft met een zeer intieme en kwetsbare situatie. En ik zou graag iedereen eraan herinneren dat Michael altijd actief zijn best heeft gedaan zijn familie uit de spotlights te houden dus hun privéleven te beschermen.”

Winnen

“We proberen alle onze energie tot Michael te richten en we zijn ervan overtuigd dat dit hem zal helpen. En wij geloven dat hij uiteindelijk ook deze strijd zal winnen.”