Michael Schumacher heeft dankzij een bekeken start en een slimme strategie een vijfde plaats overgehouden aan de Grand Prix van India. De Duitser kon zijn teamgenoot Nico Rosberg bovendien via de pitstops passeren doordat hij zijn banden goed had gespaard.

“Het ging allemaal perfect volgens plan”, verklaart een tevreden Schumacher in interview aan de BBC. “Mijn plan bij de start was om in de eerste twee bochten geen KERS te gebruiken en daarna alles in te zetten op het rechte stuk.”

“Dat werkte goed, want ik heb veel terrein goed gemaakt in de eerste ronde”, vertelt de coureur die van de elfde naar de negende plek opklom en achter zijn teamgenoot rondreed: “Het was toen belangrijk om niet te dicht achter hem te rijden en mijn banden zodoende te sparen”, legt Schumacher uit.

Deze aanpak betaalde zich later in de race uit voor Schumacher. “Ik kon daardoor namelijk langer doorgaan op mijn banden en ook snelle ronden blijven rijden. Als gevolg kon ik Nico via de pitsstops passeren.”

Schumacher – die door incidenten en uitvalbeurten voor hem verder opschoof – ontkent daarnaast dat Mercedes Rosberg bewust eerder naar binnen riep om hem te bevoordelen. “Normaal gesproken is het namelijk juist de coureur die eerder naar binnen gaat – in dit geval Nico – die in het voordeel is”, wijst Schumacher aan.

“Hier in India was het tegengestelde in ons geval echter waar, aangezien mijn banden dus heel lang goed bleven en ik pas later een stop hoefde te maken. Dit was niet iets wat we vooraf hadden uitgedokterd, maar het pakte wel goed voor me uit”, aldus de nummer vijf van de dag.