Michael Schumacher was woensdag de meest productieve man op het circuit van Mugello. De Mercedes-coureur voltooide maar liefst 144 ronden, oftewel ruim 750 kilometer.

Het testwerk in Mugello voelde vertrouwd aan voor Schumacher, die in zijn Ferrari-jaren ook veel op het circuit te vinden was. “In het verleden heb ik talloze kilometers gereden op dit prachtige circuit en woensdag heb ik daar weer een aardig aantal aan toegevoegd”, aldus de Duitser na afloop van zijn laatste testdag.

Nico Rosberg neemt vandaag het stuur van de Mercedes weer over. “Ik ben ervan overtuigd dat we een goede basis hebben gelegd voor de slotdag”, zegt Schumacher. “Ik ben heel tevreden over de ontwikkelingen van de auto en het team. In tegenstelling tot dinsdag hebben we veel data kunnen verzamelen en zijn we veel te weten gekomen over de auto. Dat is erg positief.”

“Uiteraard hebben we ook enkele nieuwe onderdelen kunnen uitproberen, maar daarover wil ik niet tot in detail treden”, vervolgt Schumacher. “Al met al was het absoluut de moeite waard om deze test in deze fase van het seizoen te houden.”