Michael Schumacher wordt op dit moment langzaamaan uit zijn kunstmatige coma gehaald. Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe.

De druk op Schumachers hersenen bleek sterk verminderd, waardoor het ziekenhuis in Grenoble heeft besloten over te gaan tot het ontwaken van de Duitser. De behandelende artsen zijn vanochtend met de procedure begonnen en volgens L’Equipe reageert Schumacher goed op de eerste pogingen hem langzaamaan wakker te maken.

Daarmee wordt Schumacher precies op tijd wakker gemaakt, aangezien deze procedure alleen wordt toegepast op patiënten die niet langer dan vier weken in coma hebben gelegen. Dit zegt Jean-Luc Truelle – een neurologisch expert – in gesprek met L’Equipe. “Nadat de coma langzaam is afgebouwd, opent de patiënt zijn ogen en zal men proberen hem te doen reageren op eenvoudige bevelen. Open je ogen, sluit je ogen, open je mond, en meer van die dingen,” legt Truelle uit.

Mocht Schumacher wakker worden, dan is dat geen garantie dat de zevenvoudig wereldkampioen weer helemaal de oude wordt. Truelle verklaart: “In de twee maanden die nu volgen, zal de patiënt in een toestand van verwarring leven. Maar over de verdere toekomst is het erg lastig om voorspellingen te doen. Bij hersenletsel kan je pas na meerdere jaren de volledige schade vaststellen”.

Wat er waar is van de berichten is nog onbekend, aangezien deze informatie nog niet is bevestigd door een van de doktoren of Schumacher’s manager Sabine Kehm. Kehm gaf eerder deze maand al meerdere keren aan dat alle informatie die niet naar buiten is gebracht door Kehm zelf of door een van de artsen, als speculatie gezien moet worden.

Schumacher kreeg op 29 december 2013 een ski-ongeluk, waarbij hij met zijn hoofd op een rots klapte. Vandaag ligt hij precies een maand in coma.