Corinna Schumacher, de vrouw van Michael, heeft alle media die zich rond Grenoble hebben verzameld opgeroepen weg te gaan. Corinna vraagt dit zodat de dokters die haar man in het Franse ziekenhuis behandelen rustig hun werk kunnen doen.

Er is al een aantal dagen geen persconferentie gegeven door de behandelende doktoren over de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen en daar lijkt ook de komende dagen geen verandering in te komen. Toch staan de media nog massaal om het ziekenhuis in Grenoble waar Schumacher ligt.

Corinna is dat nu zat: “Steun ons alsjeblieft in onze gezamenlijke strijd met Michael. Het is heel belangrijk voor mij dat jullie de dokters en de organisatie van het ziekenhuis alleen laten. Ik vraag jullie om hun verklaringen te vertrouwen en de kliniek te verlaten. Laat alsjeblieft onze familie met rust.”

Afgelopen weekend kwam er ook al kritiek op de verzamelde media in Grenoble, nadat Schumachers manager Sabine Kehm journalisten waarschuwde voor het overnemen van geruchten: “Alle informatie over de gezondheid van Michael die niet van de behandelende doktoren komen, moet gezien worden als verkeerd en pure speculatie.”

Kehm gaf deze verklaring nadat er berichten naar buiten kwamen dat Schumachers toestand was verbeterd. Dit bleek niet het geval.