*

Seidl: ‘Vierde plaats in kampioenschap beloning voor het harde werk’

Laurens Stade

Laurens Stade

20 november 2019 09:45

Seidl: ‘Vierde plaats in kampioenschap beloning voor het harde werk’
Motorsport Images

McLaren-teambaas Andreas Seidl noemt het ‘geweldig’ dat het team met nog één race te gaan de vierde plaats bij de constructeurs heeft veiliggesteld. Volgens Seidl is de vierde plaats een beloning voor ‘al het harde werk’.

McLaren staat mede dankzij het goede resultaat in Brazilië 49 punten voor op Renault, waardoor de Britse renstal de vierde plaats in het constructeurskampioenschap heeft veiliggesteld. Het is de beste klassering van McLaren sinds 2012, toen het team derde eindigde.

”Het is geweldig dat we de vierde plaats hebben kunnen veiligstellen”, zegt Seidl. ”Het is gewoon een geweldige beloning voor al het harde werk dat iedereen dit jaar heeft verricht hier op het circuit maar ook in de fabriek.” Carlos Sainz pakte in Brazilië het eerste podium voor McLaren sinds 2014. Volgens Seidl nam het team ‘veel risico’ met de eenstopper voor de Spanjaard die vanaf de laatste plaats moest starten na een probleem in de kwalificatie.

Lees ook: Sainz gepromoveerd naar derde plaats: ‘Dit is een dag waarop alles meezat’

”We namen veel risico met de eenstopper van Carlos. We lieten hem een ongelooflijk lange stint op de mediums rijden. Hij heeft geweldig gereden, zeker hoe hij zich in de slotfase verdedigde tegen andere coureurs die op nieuwere banden reden”, aldus Seidl.

”We zullen de vierde plaats in het kampioenschap vieren in de fabriek. Daarna zullen we ons richten op de race in Abu Dhabi om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Dat geeft ons de motivatie voor de winter en om als team de juiste stappen te zetten voor volgend jaar”, aldus Seidl.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Mclaren Seidl