Carlos Sainz kwam in Brazilië als vierde over de meet, maar werd door Lewis Hamiltons tijdstraf gepromoveerd naar de derde plek. Hamilton moest zich na de race namelijk melden bij de stewards, waarna hij een tijdstraf van vijf seconden ontving. Ongeacht zijn eindklassering was de Spanjaard uiterst tevreden over zijn race op Interlagos.

“Dit kan een speciale dag zijn voor mij”, vertelt Sainz voor de microfoon van Sky Sports voor Hamiltons straf bekend werd gemaakt. “Ik wou dat ze dit soort beslissingen wat sneller zouden nemen, maar ik wacht voorlopig af wat de stewards beslissen met betrekking tot Lewis (Hamilton, red.).” Het werd dus een speciale dag voor de Spanjaard. Hij behaalde in zijn McLaren zijn eerste podium uit zijn carrière.

Lees ook: Hamilton kukelt van podium na straf voor incident met Albon

Sainz vertrok op de Autódromo José Carlos Pace vanaf de laatste plaats, maar vocht zich door het veld. “Maximum attack, dat was het strijdplan.” Een plan dat de Spanjaard prima uitvoerde, want uiteindelijk kwam hij als vierde over de finish. “Dit was zo’n dag waar alles meezat. Elke aanval, elke move, alles lukte”, vat Sainz samen.

Sainz, die zich dankzij zijn alternatieve strategie naar voren vocht, moest aan het einde van de race verdedigen met erg oud rubber. “Bij de twee herstarts was ik erg kwetsbaar, want de grip was helemaal weg. Ik reed echt ‘alles of niets’. Gelukkig kon ik iedereen afhouden.”

Toch was ook Carlos Sainz even niet zeker van zijn derde plaats. De stewards onderzochten zijn DRS-gebruik tijdens een gele vlag-situatie maar besloten daar geen straf voor uit te delen.

Lees ook: Verstappen puur op vermogen langs Hamilton: ‘Dat was echt een supermooie actie’

Sainz vecht zich door het veld. © Motorsport Images