Een absoluut dominant weekend voor Max Verstappen. Zoals hij gisteren in de kwalificatie heerste, was de Nederlander vandaag onbetwist de beste. En hij verschalkte tot twee keer toe de wereldkampioen Lewis Hamilton. “We hebben al het hele weekend goede topsnelheid op de rechte stukken waardoor we Hamilton met mooie manoeuvres konden verslaan.”

Voor het eerst dit seizoen zagen we een rondenlang man-tegen-man-gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. En voor het eerst kon Verstappen er op vermogen langs, tot twee keer toe. “Die eerste keer (dat Hamilton er voor kwam na de pitstops, red) was jammer, dat hadden we iets beter kunnen voorbereiden. Ik had al moeite met de banden toen hij plotseling naar binnen ging, toen moest ik reageren”, aldus Verstappen naderhand bij Ziggo Sport.

Lees ook: Verstappen domineert knotsgekke Braziliaanse Grand Prix

Foto: Motorsport Images

Bij het uitrijden werd de Nederlander vervolgens ook nog eens gehinderd door Robert Kubica die te vroeg door zijn team werd losgelaten. “Ik moest volgas in mijn outlap, ik zag dat hij verkeer had. Ik moest Leclerc eerst nog inhalen, anders was Hamilton vertrokken. Dus in de laatste bocht vol vermogen er op, DRS open en toen kon ik er langs. Die stint ging vervolgens ook goed, we konden hetzelfde tempo rijden als Hamilton. Hij kon niet dichterbij komen.”

Lees ook: Gasly extatisch na eerste podium: ‘Dit vergeet ik nooit’

Goede call bij SC
“Op de mediums waren zij ook weer sterk, ze hadden meer grip dan ons. Dus toen de safety car naar buiten kwam, maakte het team echt de beste keus door voor softs te kiezen.” Verstappen beloonde de moed van zijn engineers door Hamilton in te pakken. “Hij vertrok vroeg maar dat kwam goed voor mij uit. Toen kon ik hem buitenlangs pakken, hij liet me leven. Dat was echt een supermooie actie, daarna was het ondanks die safety car op het eind nog wel klaar.”

Door zijn maximale aantal punten vandaag staat Verstappen nu stevig op de derde plek. “Ik heb nu 11 punten voorsprong op Leclerc, dat is toch beter dan de 4 punten achterstand. Dat is goed nu en dat willen we vasthouden.”