Lewis Hamilton is zijn podiumplek kwijt. De Brits kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek voor het incident met Alexander Albon. Dat betekent dat Carlos Sainz zijn inhaalrace van achteraan beloond ziet worden met een podiumplek. Hamilton is nu als zevende geklasseerd.

Na de laatste safety car-situatie leek Alexander Albon op weg naar zijn eerste podium. Lewis Hamilton probeerde het echter nog met versere banden, zijn ietwat drieste inhaalpoging in de tweede sector resulteerde in een touché waardoor de gespinde Albon het hele veld langs moest laten gaan.

Lees ook: Verstappen domineert knotsgekke Braziliaanse Grand Prix

“Je weet nooit precies hoe ver hij zit”, treurde Albon. “Ik dacht dat er genoeg ruimte was. Dan zit hij daar en ineens maak je contact en sta je daar. Het was heel onverwachts.” Hamilton bood al meteen zijn excuses aan bij de podiuminterviews maar moest alsnog op het matje komen. De wedstrijdleiding strafte hem met vijf seconden en nog eens twee punten op zijn licentie.

Overigens moet ook Carlos Sainz nog afwachten of hij de derde plek daadwerkelijk toegewezen krijgt. De wedstrijdleiding is ook nog een onderzoek gestart naar vermeend illegaal gebruik van de DRS tijdens een gele vlag-situatie. Dat zou mogelijk zijn gebeurd toen Valtteri Bottas was stilgevallen op het tweede rechte stuk.

Lees ook: Albon ziet eerste podium door vingers glippen: ‘Het mocht niet zo zijn’