Alexander Albon leek op weg naar zijn allereerste podiumplek in de Formule 1, maar zag deze vlak voor de eindstreep door de vingers glippen na een touché met Lewis Hamilton. “Het mocht niet zo zijn”, is de teleurgestelde reactie van de Thai.

Lees ook: Verstappen domineert knotsgekke Braziliaanse Grand Prix

Albon reed een ijzersterke race in Brazilië en leek te koersen naar een knappe tweede plaats. Totdat hij in aanraking kwam met Hamilton, die na de race een tijdstraf aan zijn broek kreeg als veroorzaker van het incident. Voor Albon is het een doekje na het bloeden, de Thai reageert gelaten voor de camera van Sky Sport. “Ik had een gat naar Lewis, dus ik dacht, zoals het nu is, is het prima”, licht hij toe.

Lees ook: Hamilton kukelt van podium na straf voor incident met Albon

(Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Motorsport images.

“Ik ging toch wat harder rijden om mijn positie te houden en om hem ervan te weerhouden een actie uit te voeren”, verdedigde Albon zijn positie op de baan. Hamilton waagde iets later toch een poging, waarbij hij de Thai van de baan tikte. “Je weet nooit precies hoe ver hij zit, ik dacht dat er genoeg ruimte was. Dan zit hij daar en ineens maak je contact en sta je daar. Het was heel onverwachts.”

Albon weet zijn teleurstelling moeilijk te verbergen voor de camera van Sky Sport. “Als je daar staat gaan er zoveel emoties door je heen.” Het kwam voor de Red Bull-coureur nog harder aan, omdat hij een sterke race reed. “We reden daar niet enkel door fouten van anderen, we verdienden het ook daadwerkelijk. Maar helaas mocht het niet zo zijn.”