Wellicht dat Bruno Senna de kritiek over zijn optredens heeft aangetrokken, want vandaag was er niets aan te merken op zijn race. De Braziliaan eindigde als zevende, terwijl Pastor Maldonado niet verder kwam dan de dertiende stek.

Na een goede start en twee pitstops zat het venijn voor Senna in de staart van de race. De Williams-coureur moest alle zeilen bij zetten om zijn positie te verdedigen ten opzichte van Mark Webber die met alle macht probeerde de zevende stek te veroveren. 

“Het was leuke race vandaag”, blikt Senna opgewekt terug. We hebben keihard gewerkt om de strategie van twee stops te laten slagen, zeker omdat de baancondities en weeromstandigheden heel anders waren dan we hadden verwacht. Ik ben dus blij voor het team ook en ik hoop dat we deze lijn kunnen voortzetten.”

Senna heeft heen makkelijke race gehad, verteld hij. “Ik was bij veel gevechten betrokken, waardoor het moeilijk was de banden te sparen ook omdat het zo heet was. Maar het is goed om als zevende te eindigen als je als negende gestart bent. Ik denk dat dit een keerpunt is voor ons. De race was goed en leuk, bovendien is het team blij.”

Met zijn dertiende plek is Maldonado minder tevreden. “Het was een moeilijke race vandaag. Ik had een slechte start waarbij ik veel posities verloor, waardoor een goede finish al meteen een stuk lastiger werd. Ik heb hard gewerkt om de snelheid te houden en me een weg door het verkeer te vechten.”

En was er de onvermijdelijke drive-through penalty voor Maldonado. “Ik racete op de limiet met Di Resta toen mijn remmen blokkeerde en ik grip verloor. Maar ik was aan de binnenkant van de bocht en dus raakten we elkaar licht. Verder waren we niet zo competitief vandaag, maar we hebben in ieder geval waardevolle data verzameld.”