Bruno Senna zorgde vandaag voor veel vermaak. Hij werd echter niet beloond. De Braziliaan eindigde in België op de twaalfde plaats.

“We kozen voor een agressieve strategie en het leek erop dat de safety car ons hielp”, aldus Senna. “Uiteindelijk was het verschil met auto’s op vers rubber echter te groot. Daarna had ik nog een leeglopende band, waardoor ik in de slotfase nog een keer moest stoppen. Dit is een dag om snel achter je te laten.”

“We moeten hier echter zoveel mogelijk lering uit trekken zodat we in Monza alles op orde hebben om punten te paken”, besluit Senna, die het wel beter deed dan Pastor Maldonado. De Venezolaan had een valse start en was na vier ronden alweer klaar met racen.

“Ik maakte een fout bij de start omdat de koppeling uit mijn handen gleed voordat de lichten gedoofd waren”, aldus de winnaar van de Spaanse GP. “Daarna liepen we schade op in de eerste bocht. Dat betekende einde verhaal. Erg jammer, want hier konden we veel punten pakken. De volgende race staat echter weer voor de deur.”