Bruno Senna zoekt de fout bij zichzelf na zijn teleurstellende kwalificatie, waaraan hij niet meer dan een veertiende tijd overhield, al wordt dat door de gridstraf van zijn teamgenoot een dertiende startplaats.

Aangezien hij de indruk heeft dat de Williams FW34 tot veel meer in staat is dan de veertiende plaats, mag Senna niet tevreden zijn van zichzelf. “Ik ben teleurgesteld, want ik pushte simpelweg te hard en heb daardoor geen goede ronde weten te rijden”, toont Senna zich schuldbewust.

“Ik ben daarom ook boos op mezelf en ongelukkig met hoe mijn kwalificatie is verlopen. Gelukkig hebben we echter een goede auto en in Monaco kan altijd van alles gebeuren, dus we moeten maar gewoon rustig blijven en afwachten hoe het morgen uitpakt voor ons”, zo probeert de Braziliaan vertrouwen te houden in een goede afloop.

Wat sowieso alvast een kleine meevaller is voor Senna is dat hij de race als dertiende mag beginnen omdat zijn teammakker Pastor Maldonado tien plekken is teruggezet. Als gevolg daarvan staat Maldonado – die een negende tijd wist neer te zetten – zes plaatsen achter Senna op de grid.