Bruno Senna heeft een puntje overgehouden aan de Italiaanse Grand Prix. Zijn achterstand op Pastor Maldonado is nog maar vier punten.

De Venezolaan pakte sinds zijn overwinning in Barcelona immers geen punten meer. Senna is overduidelijk de meer constante coureur van het Williams-duo. Vandaag troefde hij Maldonado tevens op snelheid af. Hij eindigde namelijk een halve seconde voor zijn teamgenoot.

“Het was erg lastig om een succes te maken van onze eenstopsstrategie”, zei Senna na afloop. “Het lukte ons en we hadden geluk dat een aantal auto’s uitvielen. Erg goed van het team om in de punten te eindigen.”

“Ik kijk al uit naar de volgende races. We rijden dan met meer neerwaartse druk en dat zou ons beter moeten liggen. We moeten voortborduren op dit resultaat want ik wil nog meer punten scoren.”

Maldonado moest door een straf veel terrein goed maken. Dit ging vandaag een keer zonder brokstukken gepaard. “Ik vond het een moeilijke start, omdat ik achteraan startte. De auto was snel en constant. Ik ben een puntenfinish maar net misgelopen. Met die elfde plaats kan ik eigenlijk wel leven.”

“Ik heb zin in de volgende race. Dat circuit (Singapore, red.) past beter bij onze auto.”