Om nieuwe verkeersellende bij slecht weer te voorkomen, gaat Silverstone de infrastructuur rond het circuit verbeteren. Dit kondigt Silverstone-baas Richard Philips aan.

De verbeteringen aan de doorstroming van het verkeer, de parkeerplekken en een uitgebreidere camping moeten klaar zijn voor de komende Britse Grand Prix op 30 juni 2013. Daarnaast zijn er meer shuttlebussen beschikbaar die mensen van lokale treinstations naar het circuit brengen.

Philips: “We hebben geleerd van alle problemen van dit jaar. Dergelijke situaties mogen niet meer voorkomen.” In juli gaf hij al aan een onderzoek in te stellen naar de ondergelopen parkeerterreinen en overvolle toegangswegen rond het circuit.

Op de zaterdag van het GP-weekend in Groot-Brittanië dit jaar riep Philips mensen op om niet naar circuit te komen met de auto. Er was in voorgaande dagen zo veel water gevallen, dat de circuitbaas bang was dat de onverharde parkeerplekken op zondag niet meer te gebruiken waren. De schadevergoeding aan de toeschouwers die door de oproep thuisbleven, bedroeg een miljoen pond.

Op de racedag deden zich geen problemen voor en waren er gewoon 125.000 toeschouwers aanwezig. In 2000 kende Silverstone soortgelijke problemen. Ook toen zorgde de vele regen voor chaos en stonden auto’s urenlang vast op toegangswegen naar het circuit.