Felipe Massa had geen geweldige eerste dag in Monaco en weet zeker dat het beter kan, zoals zijn Williams-teamgenoot Valtteri Bottas ook wel heeft laten zien.

Massa moest het in de eerste twee trainingen met een zestiende en elfde plek doen, terwijl Bottas de donderdagsessies als zevende en vijfde afsloot. Dat Massa niet tevreden is, is dan ook niet verwonderlijk.

“Dit was een zware dag voor me”, verzucht hij na afloop. “Ik had in de ochtend wat problemen met een sensor van de motor, waardoor ik niet zoveel kon rijden als gehoopt en ook niet voluit kon gaan”, zo verklaart hij het verschil in rondetijd in die sessie van meer dan een seconde met Bottas.

Na de lunch kwam Massa wederom niet tot zoveel ronden als hij graag had gewild, maar dan doordat de baan langzaam opdroogde na een plensbui en pas in het laatste kwartier goed begaanbaar was. “En toen had ik helaas last van verkeer”, beklaagt Massa zich.

Ondanks zijn tegenslagen weet Massa echter dat zijn Williams-bolide snel is in Monaco. “Er zit absoluut meer in het vat, zoals Valtteri heeft laten zien”, zegt hij, verwijzend naar zijn Finse teamgenoot voor wie het wel een prima dag was: “Ik heb er een positief gevoel aan overgehouden”, bevestigt deze.

“Monaco is altijd geweldig en ook met de nieuwe generatie auto’s is het hier leuk rijden”, vindt Bottas, wiens auto naar eigen zeggen nog wel wat beter afgesteld kan worden, maar die denkt de juiste informatie verzameld te hebben om dat te doen. “Dus ik kan niet wachten totdat we hier op zaterdag weer verder mogen en ik weer in de auto kan instappen.”