Volgens zijn engineer Rob Smedley is Felipe Massa een andere coureur dan aan het begin van het seizoen. Smedley stelt dat de Braziliaan nog een fractie verwijderd is van de vorm waarin hij in 2008 verkeerde.

In 2008 streed Massa tot de laatste bocht om de wereldtitel. In Engeland ging echter alles mis voor de Ferrari-coureur. “Dat was mijn slechtste race ooit”, zegt Smedley op de officiële Ferrari-website. “Ik maakte geen enkele correcte beslissing. Silverstone heeft ons nooit echt gelegen, maar we blijven hopen.”

Het beste resultaat van Massa in de Britse Grand Prix is de vierde plaats uit 2009. Een eerste podiumplaats in Engeland, en van het seizoen, lonkt echter volgens Smedley.

“Er staat bijna niets meer in de weg van een goed resultaat”, aldus Smedley. “Felipe rijdt weer als vanouds en heeft vertrouwen in de auto. In sport heb je alleen wat geluk nodig. Dat moeten we zien af te dwingen. In Canada maakte hij een foutje aan het begin en in Monaco zat hij vast in verkeer.”

“Maar zijn tempo tijdens de laatste races en de manier waarop hij de auto naar zijn hand zet, zijn totaal anders ten opzichte van het begin van het seizoen”, vervolgt Smedley. “Met nog een klein beetje extra, misschien één procent, pakt het wellicht weer gunstig uit voor ons. Ook de auto is aanzienlijk verbeterd en doet het vooral goed in snelle bochten. Daarom denk ik dat we een goede kans hebben dit weekend.”

Foto: Eén van de vele spins van Felipe Massa tijdens de verregende Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone in 2008.