Max Verstappen start de Canadese GP zondagavond van poleposition, geen echte verrassing. Achter de Nederlander was het echter een flinke puzzel om iedereen op de juiste plek te krijgen.

Vier coureurs maakten zich namelijk tijdens de kwalificatie schuldig aan een vergrijp en dat leverde een karrenvracht aan gridstraffen op.

Nico Hülkenberg, als tweede gekwalificeerd, had zich tijdens de code rood-fase niet aan de deltatijd gehouden. Op dat vergrijp staat normaal een straf van tien startplekken, maar de Duitser kwam vanwege verzachtende omstandigheden weg met een gridstraf van drie plekken. Fernando Alonso profiteert van de straf en staat nu naast Verstappen op de eerste startrij. De tweede rij wordt nu gevormd door Lewis Hamilton en George Russell.

Naast Hülkenberg waren er straffen voor Carlos Sainz, Lance Stroll en Yuki Tsunoda, vanwege het hinderen van een collega. Die straffen betekenen een meevaller voor Nyck de Vries. Hij gaat in de startopstelling vooorbij aan zijn Japanse teamgenoot Tsunoda en begint de race vanaf P17.

De Grand Prix van Canada begint vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Startopstelling Grand Prix van Canada