Max Verstappen pakte op vrijdag voor de statistieken al de pole op de Red Bull Ring, en zorgde er zaterdag met zijn sprintzege voor dat hij zondagmiddag om 15:00 uur ook daadwerkelijk op de eerste startplek staat.

De Nederlander was in de sprint te snel voor Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz, die in die volgorde begonnen en – na een aantal scherpe duels – ook eindigden.

De Ferrari-rijders staan dus tweede en derde op de grid, voor Mercedes’ George Russell. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton begint als achtste, na een kwalificatiecrash, startincident en lastige sprintrace.

In het achterveld vinden we twee andere grote namen terug. Zo begint viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, na een touché met Alexander Albon in de sprintrace, als achttiende aan de Grand Prix.

Alpine’s Fernando Alonso, goed voor twee wereldtitels, vangt de strijd aan vanaf positie negentien. Hij wist de start van de sprintrace niet te halen. Alleen Valtteri Bottas staat achter hem, door een gridstraf.

De Grand Prix van Oostenrijk begint om 15:00 uur Nederlandse tijd! Zie hieronder de complete startopstelling voor de race op de Red Bull Ring!