Teambaas Günther Steiner denkt dat Haas elke race punten kan scoren. “Telkens vijfde worden is te veel gevraagd, maar we willen wel proberen steeds punten te pakken.”

Dat verklaart Steiner, die Haas-coureur Romain Grosjean achtereenvolgens zesde en vijfde heeft zien worden in de eerste twee races van het team, ten overstaan van ESPNF1.

“Ik weet niet of het echt een haalbaar doel is in iedere race punten te halen, maar ik denk van wel. Na deze eerste twee races weten we immers waar onze auto toe in staat is.”

Een andere reden dat Steiner dit realistisch acht, is omdat Haas in de eerste twee Grands Prix telkens met maar één auto de finish haalde: “En je kansen verdubbelen natuurlijk als het lukt met twee auto’s een race uit te rijden”, rekent Steiner voor.

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Sunday 3 April 2016 - Romain Grosjean (FRA), Haas F1 Team

Grosjean doet precies wat van hem wordt verwacht, aldus Steiner.

“Het zou wat overambitieus zijn om voor elke race op een vijfde plek in te zetten”, erkent Steiner. “Daar willen we dus ook niet aan, maar we willen dus wel proberen elke keer te scoren.”

Steiner vertelt verder nog dat Romain Grosjean zijn meerwaarde al heeft bewezen. De Fransman die, eerder voor Renault en Lotus reed, is door Haas aangetrokken om de kar te trekken en ‘betaalt met zijn resultaten voor zichzelf’, lacht Steiner.

“Met een pay driver zouden we ons continu hebben afgevraagd hoe goed onze auto nou echt is. Daarom zijn we ook voor Romain gegaan. We wilden een coureur van zijn kaliber, om een ‘bekende waarde’ te hebben. Romain doet precies wat van hem wordt verwacht. Hij presteert geweldig.”